Laptop-vásárlásra kötelezte magát a hódmezővásárhelyi testület

MTI
2003.09.11. 06:45
Laptopot kell vásárolniuk a hódmezővásárhelyi városatyáknak jelentősen megemelt képviselői tiszteletdíjukból, hogy csökkenjenek az önkormányzat sokszorosítási költségei - mondta el Pacskó Noémi sajtóreferens az MTI-nek. A tervek szerint 2004. januárjától a rendelettervezeteket, az előterjesztéseket és beszámolókat elektronikus formában kapják meg a képviselők, ezzel rengeteg munkát, pénzt megspórolva a hivatalnak - tette hozzá.

A közgyűlés Horváth László szabad demokrata helyi képviselő önálló indítványa alapján döntött úgy, hogy az önkormányzat tagjainak több mint 40 százalékkal megemelt tiszteletdíjuk egy részét hordozható számítógép vásárlására kell fordítaniuk. A beadvány azért született, mert a közgyűlési és a bizottsági üléseket megelőző napokban a polgármesteri hivatal apparátusára jelentős terheket ró a néha 400-500 oldalt is elérő közgyűlési anyagok sokszorosítása - mondta a képviselő az MTI-nek.

Csongrád megyében nem Hódmezővásárhely az első település, ahol laptopokat vásárol az önkormányzat. A székkutasi testület tagjai négy évre lemondtak tiszteletdíjukról, és a pénzből hordozható számítógépeket vásároltak.