Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az SZDSZ kiáll az adócsökkentés mellett

MTI
2003.09.13. 17:30
Nincs lehetőségünk és felhatalmazásunk eltérni az adócsökkentéstől - mondta Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke a szabad demokraták országos tanácsának szombati ülését követő sajtótájékoztatón.

Leszögezte, hogy az országos tanács egyetértett az SZDSZ frakciójának és a párt vezetésének az adócsökkentés ügyében eddig képviselt fellépésével.

Kuncze Gábor kitért arra is, hogy az országos tanács álláspontja szerint a szociálpolitikának valóban csak a rászorultakat kell támogatnia. "A szabad demokraták a szociálpolitikában a rászorultság, a költségvetési politikában a szigorú takarékosság elvét képviselik" - hangsúlyozta.

Csillag István gazdasági miniszter az adócsökkentés mellett fontosnak nevezte az adórendszer egyszerűsítését.Szerinte az adócsökkentési vita üzenete az, hogy az SZDSZ az adózók pártján áll, az adózók pártja.