Szilárda
-4 °C
2 °C

Hepatitis C-vel fertőzött gyerek egy debreceni iskolában

MTI
2003.09.16. 20:02
Rendkívüli szülői értekezleten ismertették kedden az ÁNTSZ szakemberei a hepatitis C-vírussal kapcsolatos tudnivalókat, miután ijedtséget keltett, hogy e betegségben szenvedő gyerek került az iskolai közösségbe. Szabó Gyula, a debreceni Epreskerti Általános Iskola igazgatója elmondta: a szülők jelezték, hogy gyerekük hepatitis C-vírushordozó, amiről aztán tudomást szereztek a többi szülők is.

"Bár a szülők elmondták: megértik a helyzetet, de féltik saját gyerekeik egészségét, ezért 200 szülő levélben kérte az igazgatót, hogy a gyereket más intézményben helyezzék el" - mondta az igazgató. Hozzátette: e levél nyomán szervezték meg kedden a rendkívüli szülői értekezletet, ahol a szülők és az iskola oktatói egyaránt szakmai tájékoztatást kaptak a betegségről. A szakemberek elmondták: a betegség nem fertőző, közösségben lehet a gyerek, de be kell tartani bizonyos megelőző intézkedéseket.

Mind az iskolaigazgató, mind Kovács Gyula megerősítette: a zárt ajtók mögött tartott rendkívüli szülői értekezleten a résztvevők megnyugodtak, elfogadták a helyzetet és senki nem jelezte, hogy emiatt el akarja vinni a gyermekét az iskolából. Az MTI tudósítója más forrásból úgy értesült, hogy az önkormányzat az ombudsman állásfoglalását kéri az ügyben az esetlegesen előforduló ilyen helyzetek kezelése érdekében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!