Olivér
4 °C
8 °C

Jövőre 10 milliárdos alap az önkormányzatoknak

MTI
2003.09.16. 21:54
Jövő évben a kormány 10 milliárd forintos alapot hív életre az önkormányzatok részére feladataik ellátásának segítésére. Ebben állapodtak meg az önkormányzati érdekképviseletek vezetői és Medgyessy Péter miniszterelnök szigethalmi megbeszélésükön.

A tanácskozás után a Községi Önkormányzatok Szövetségének (KÖSZ) elnöke arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy az idén is rendelkezésre állt 6 milliárd forintos keret. Ebből az önkormányzatok pályázat útján nyerhettek el pénzt beruházásaik megvalósításához.

"A 2004-es megemelt összeg azonban már a megállapodás szerint ezen felül pályázati önerő megszerzéséhez is felhasználható" - mondta el Wekler Ferenc. Ez azért is tartotta fontosnak, mert a forráshiányokkal küszködő önkormányzatok - csaknem minden második e körbe tartozik - megfelelő önerő híján el sem tudnak indulni a különböző pályázatokon, így a fejlesztésekre, előrelépésre eleve nincs is lehetőségük.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?