Jolán
2 °C
4 °C

Nagy a tülekedés Csehák Judit parlamenti mandátumáért

2003.09.18. 11:24
A szocialista párttól származó információink szerint többen is esélyesek az egészségügyi tárca éléről távozó és mandátumáról is lemondó Csehák Judit parlamenti helyére. Úgy tudjuk, a párton belül sokan Vadász Jánost, aki korábban a Közművelődési és Közgyűjteményi Dolgozók Szakszervezetének elnöke volt, látnák szívesen a parlamentben. Vadász az Indexnek azt mondta, számít a helyre. A fiatalok azonban inkább Mesterházi Attilát, a sportminisztérium államtitkárát szeretnék a mandátumhoz juttatni.

Miután Vojnik Mária a szocialista frakcióból átült az egészségügyi tárca politikai államtitkári székébe, egyesek úgy érvelnek: egészségügyi szakemberre lenne szükség a frakcióban. Ők Havas Szófia orvost támogatják. Felmerült még a korábbi kormánybiztos, Nemcsók János, és - a Népszabadság szerint - a Fideszből átigazolt Hortobágyi Krisztina neve is. Az új országgyűlési képviselőről az MSZP jövő szombati választmányi ülése dönt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?