Az ifjú fórumosok az ifjú szocialistákat vádolják a szórólapok miatt

MTI
2003.09.18. 19:54
Az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) azzal vádolja a Fiatal Baloldalt, hogy nem tartja tiszteletben az úgynevezett szegedi nyilatkozat szellemét az általa terjesztett Hamis vádak és a tények című szórólappal.

A Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták visszautasítja ezt, mondván, "az emberek igénylik, hogy megszólítsák őket", és elmondhassák véleményüket.

Szabó Zsolt, az IDF elnöke csütörtökön a Magyar Távirati Irodának kijelentette, hogy a brosúra hangneme nem méltó a három ifjúsági szervezet által aláírt nyilatkozathoz.

Megállapodásuk szerint a politikai ellenfeleknek egymás méltóságát, hazafias érzéseit megbecsülve, sportszerűen kell küzdeniük hitük, érdekük és politikai meggyőződésük nagyobb támogatottságáért, emlékeztetett Szabó.

Az IDF úgy látja, "megint kampány van, és a szocialisták, akik eddig az utcai politizálás ellen voltak, most rendőri kísérettel politizálnak az utcán", és ilyen kiadványokkal "zaklatják" a választópolgárokat.

Zuschlag János, a Fiatal Baloldal elnökhelyettese erre reagálva kijelentette: az elmúlt egy hét kampánya meggyőzte őket arról: "az emberek igénylik, hogy megszólítsák őket, és elmondhassák véleményüket".