Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Luxuslakást kapnak az új tábornokok

Magyar Hírlap
2003.09.19. 09:50
Több mint 150 millió forintért három, úgynevezett kiemelt szobaszámú lakást vásárol a Honvédelmi Minisztérium - legalábbis erről szóló hír jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben. Zámbori Mihály, a minisztérium gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára szerint viszont a Közbeszerzések Tanácsa hivatalos lapjában pontatlanságok láttak napvilágot a lakásvásárlásokkal kapcsolatban. A tárca úgy véli, a nemzetközi gyakorlat szerint járnak el a megszorítások közepette is.

Farkas László, a Honvéd Szakszervezet elnöke szerint indokolatlan és irritáló a minisztérium lakásvásárlása. "Több mint 150 millió forintból - több fiatal tiszt egzisztenciális problémáján lehetett volna segíteni. Rossz gyakorlatnak tartjuk, hogy a szaktárca vezetése, miközben a hadsereg reformjának fontosságát hangoztatja, a régi rendszer hagyományai szerint rendezi a tábornoki juttatásokat" - mondta a szakszervezeti elnök.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?