Judit
2 °C
7 °C

Nem kap Budapestért Díjat Schmitt Pál

MTI
2003.09.19. 20:34
Mégsem kap idén Budapestért Díjat Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke - mondták el koalíciós és ellenzéki képviselők pénteken az MTI-nek. Tájékoztatásuk szerint a Fővárosi Közgyűlés 22 bizottsági elnökéből álló bíráló testület konszenzussal vetette el Demszky Gábornak ezt - a már hetekkel korábban bejelentett - javaslatát. Az ülésen résztvevő 14 bizottsági elnök, köztük Deutsch Tamás (Fidesz) sem támogatta a jelölt kitüntetését. A főváros szabályai szerint 12 elnök egyetértésére van szükség ahhoz, hogy a jelölt elismerést kapjon.

Mivel az ad hoc grémium ülésén a koalíciós bizottsági elnökök száma nem érte el a többséghez szükséges tizenkettőt, ezért tizenhárom jelöltről csak helyszíni egyeztetéssel, részben ellenzéki javaslatokra döntöttek. A 25 díjazott között szerepel a Bartók Vonósnégyes, Antal Imre televíziós személyiség, Faragó Sándor orvos, a Brodway Egyesület, Kemény Dénes vízilabda szövetségi kapitány és Nádasdy Ádám költő. Az elismeréseket a díszpolgári és a Pro Urbe díjakkal együtt adják át november 17-én.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?