Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Időközi polgármester-választások Szabolcsban

MTI
2003.09.21. 10:03
Időközi polgármester-választást tartanak az év hátralévő időszakában Szabolcs-Szatmár-Bereg megye három településén - tájékoztatta a területi választási iroda vezetője az MTI-t. A legközelebbi szavazás október 19-én, vasárnap, Demecserben lesz, ahol elhunyt a korábbi városvezető, Fáky László - mondta Borbély Károly, a megyei önkormányzat főjegyzője.

A választásra még nincsenek hivatalos jelöltek, de a pártok közül az MSZP és az SZDSZ már bejelentette, hogy Kiss Gyula pedagógust közösen indítja. A Fidesz az elhunyt polgármester feleségét, Fáky Lászlóné vállalkozót jelölné.

November 15-én Kömörőben tartanak majd időközi polgármester-választást, ahol - a megváltozott lehetőségekkel élve - nyugállományba vonult a korábbi faluvezető, Juhász Ferencné - közölte a főjegyző.

Kérsemjénben is lesz az idén önkormányzativezető-választás, a tervek szerint december 6-án, de a helyi választási bizottság még nem döntött véglegesen az időpontról.

Kérsemjén korábbi polgármesterének, Tóth Ferencnek bírósági ítélet következtében megszűnt a jogviszonya. Borbély Károly hangsúlyozta, hogy a volt faluvezetőt az ítélet nem korlátozza a választáson való újbóli indulásban, akár ismét jelöltetheti magát.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!