Árpád
-2 °C
3 °C

Lévai egyeztetni fog a GYISM-mel a gyermekek bántalmazása ügyében

MTI
2003.09.22. 20:17
Egyeztetést kezdeményez a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztériummal (GYISM), az egészségügyi és szociális, valamint az igazságügyi tárcával a gyermekek bántalmazásáról szóló UNICEF-jelentés kapcsán Lévai Katalin.

"Egyszerűen tűrhetetlennek tartom, a leghatározottabb mértékben elutasítom azt, hogy létezhessen erőszak gyerekkel szemben - mondta az esélyegyenlőségért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn az MTI-nek.

Lévai Katalin úgy vélekedett, hogy e területen helye volna a nagyon szigorú szabályozásnak.

A statisztikák szerint Magyarországon bántalmazás következtében a 15 év alatti gyermekek évenkénti halálozási aránya 100 ezres számra vetítve 1,3.

Az UNICEF kutatóintézetének jelentése megállapította, hogy a 15 évesnél fiatalabb népességet tekintve az olyan halálesetek száma, amelyeket hivatalosan a gyermek bántalmazására vezettek vissza, az Egyesült Államokban, Mexikóban és Portugáliában a legmagasabb. Ezen országokat Csehország, Új-Zéland, Magyarország, Ausztria és Franciaország követi.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?