Árpád
-2 °C
3 °C

Nincs ítélet Bayer Zsolt ellen

2003.09.23. 11:26
Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Bíróság a Kende Péter által, Bayer Zsolt ellen indított személyiségi jogi perben hozott, első fokú ítéletet. Kende amiatt indított pert a neves publicista ellen, mert szerinte Bayer a polgári körök tavaly augusztusi tüntetésén méltatlan szavakkal illlette őt. Kende úgy vélte, hogy Bayer Zsolt vele kapcsolatos szavai sértették az emberi méltósághoz való jogát, illetve a jó hírnevét is. Az első fokon eljáró bíróság ezt el is fogadta, ezért félmilliós kártérítésre és helyreigazításra kötelezte az újságírót.

A fellebbezést követően a másodfokon eljáró bíróságot az alperes ügyvédje arra kérte, hogy mondja ki: az első fokú ítélet a bíróság eljárásjogi hibái miatt nem áll meg. Az ügyvéd szerint ugyanis a bíróság rosszul kézbesítette az idézéseket Bayer Zsoltnak, akinek így nem volt ideje felkészülni a tárgyalásra. Az ügyvéd emellett egy alkotmánybírósági határozatra is hivatkozott, mely szerint a közszereplőknek - így az újságíróknak is - nagyobb a tűrési kötelezettségük. A Fővárosi Bíróság végül eljárásjogi okok miatt hatályon kívül helyezte az ítéletet, és végzésével új eljárásra utasította az első fokon eljáró bíróságot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?