Árpád
-2 °C
4 °C

Nem szabálysértő Bayer hazaárulásozása

MTI
2003.09.23. 18:34
Nem követett el szabálysértést Bayer Zsolt újságíró azzal, hogy Medgyessy Péter miniszterelnököt hazaárulónak nevezte egy demonstráción - mondta ki a Tapolcai Városi Bíróság kedden kihirdetett jogerős határozatában.

Az eljárást kezdeményező budapesti lakos feljelentése szerint Bayer Zsolt 2003. január 13-án Loppert Dániel perét követően a tapolcai bíróság előtt demonstráló polgári körök mintegy 50-60 tagjának azt hangoztatta: "Medgyessy Péter hazaáruló, s innét nincs más választása a hatalomnak, mint engem is eljárás alá kell vonnia". A bíróság az eljárást megszüntető jogerős határozatának indoklásában rámutatott: "a szólásszabadság alkotmányban rögzített joga lehetővé teszi azt, hogy egy ilyen rendezvényen a közszereplőkre nézve akár olyan tényállításokat is hangoztatni lehessen, amelyek bántóak, netán valótlan tartalmúak".

Bayer Zsolt kijelentése egy politikai jellegű rendezvényen, demonstráción hangzott el, ezért "semmilyen körülmények közt sem állapítható meg a rendzavarás valamelyik tényállási eleme" - hangsúlyozta a bíró.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?