Móric
14 °C
17 °C

Nem szabálysértő Bayer hazaárulásozása

MTI
2003.09.23. 18:34
Nem követett el szabálysértést Bayer Zsolt újságíró azzal, hogy Medgyessy Péter miniszterelnököt hazaárulónak nevezte egy demonstráción - mondta ki a Tapolcai Városi Bíróság kedden kihirdetett jogerős határozatában.

Az eljárást kezdeményező budapesti lakos feljelentése szerint Bayer Zsolt 2003. január 13-án Loppert Dániel perét követően a tapolcai bíróság előtt demonstráló polgári körök mintegy 50-60 tagjának azt hangoztatta: "Medgyessy Péter hazaáruló, s innét nincs más választása a hatalomnak, mint engem is eljárás alá kell vonnia". A bíróság az eljárást megszüntető jogerős határozatának indoklásában rámutatott: "a szólásszabadság alkotmányban rögzített joga lehetővé teszi azt, hogy egy ilyen rendezvényen a közszereplőkre nézve akár olyan tényállításokat is hangoztatni lehessen, amelyek bántóak, netán valótlan tartalmúak".

Bayer Zsolt kijelentése egy politikai jellegű rendezvényen, demonstráción hangzott el, ezért "semmilyen körülmények közt sem állapítható meg a rendzavarás valamelyik tényállási eleme" - hangsúlyozta a bíró.