Árpád
-2 °C
4 °C

Névtelen telefon vezethette a rendőröket Rejtő nyomára

2003.09.23. 19:05
Névtelen telefonáló vezethette a rendőröket a sikkasztási botrány kapcsán elfogott Rejtő E. Tibor nyomára. A rendőrség kedden, sajtótájékoztatón számolt be a korábbi bankelnök elfogásának nyilvánosság elé eddig nem tárt részleteiről. Eszerint szeptember 5-én reggel a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság egyik munkatársát egy névtelen telefonáló kereste, aki elmondta, hogy értesülései szerint a bankár Kanadába kíván szökni. A telefonáló szerint Rejtő szökését egy jelenleg börtönbüntetését töltő, ismert vállalkozó emberei próbálták volna segíteni.

A nyomozók a telefonhívást követően fél órán belül, háromnegyed kilenc körül kivonultak Rejtő lakásához, hogy házkutatást tartsanak nála. A házban dolgozó személyzet azonban közölte, hogy Rejtő nincs odahaza. Ezután a rendőrök Rejtőt magát hívták fel telefonon, aki azt állította, hogy csak Bécsbe készül vásárolni, és már a határ közelében van. Ennek nyomán értesítették a nyomozók a hegyeshalmi határőröket, akik még a délelőtt folyamán fel is tartóztatták az azóta már előzetes letartóztatásba is került Rejtőt. A volt bankvezér ellen sikkasztásban való bűnrészesség miatt indult büntetőeljárás.

A Kereskedelmi és Hitelbank brókercégénél kirobbant botrányban egyébként a rendőrség eddig Kulcsár Attila VIP-listájának 82 szereplőjét hallgatták ki. Emellett kihallgatták azonban a bank 21 alkalmazottját is. A botránynak egyelőre változatlanul tizenegy gyanúsítottja van, egy részük szabadlábon védekezhet. A szereplők bűnlajstromán sikkasztás, pénzmosás, bűnpártolás és magánokirat-hamisítás is szerepel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?