Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Igen az adótörvényekre

MTI
2003.09.24. 01:00
Az Országgyűlés Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága 15 igen és 13 nem szavazattal általános vitára ajánlotta a jövő évre vonatkozó adókról és járulékokról szóló törvényjavaslatot.

A kormánypárti képviselők azzal érveltek a törvényjavaslat mellett, hogy az jelentős mértékben növeli a magyarországi vállalkozások versenyképességét, az igazságos közteherviselés megvalósítását szolgálja, egyúttal az szja-kulcsok csökkenése révén mérsékli a munkavállalók adóterheit.

Az ellenzéki képviselők ezzel szöges ellentétben úgy ítélték meg, hogy a vállalkozások számára számos esetben nőnek a központi terhek, a lakosságnak pedig egyértelműen adóteher-emelkedést hoz a törvényjavaslat.

Néhányan azt mondták, hogy szabályos adóprés indul be, különös tekintettel a javaslatban szereplő általános forgalmi adómérték tovagyűrűző hatásaira.

Az előterjesztő Pénzügyminisztérium nevében Beszteri Sára, a pénzügyi tárca helyettes államtitkára elmondta: "a törvényjavaslatban szereplő módosítások alapvető célja az adócsökkentés, és a versenyképesség javítása. Emellett a kormányzat szűkíteni kívánja a társadalom igazságérzetét bántó adókedvezményeket".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!