Jolán
2 °C
4 °C

Borsodi ifjúszocialiosták pert indítanak a Magyar Nemzet ellen

MTI
2003.09.26. 20:22
Polgári pert indít az MSZP borsodi ifjúsági tagozata a Magyar Nemzet című napilap ellen a lap egy szeptember 13-i írásának rágalmazó és becsületsértő tartalma miatt. Ugró Miklós Utcabál című cikkének egyes megállapításai "kimerítik a nagy nyilvánosság előtt, aljas indokból, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás vétségének tényállását" - írja az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ifjúsági Tagozata.

Ezért kérik a bíróságot, ítélje a Magyar Nemzet című napilapot 5 millió forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére. "Ugró Miklós a szóban forgó cikkben többször tesz említést azokról a fiatal aktivistákról, többek között szervezetünk tagjairól, akik az MSZP utcai tájékoztató kampányában részt vettek. Bennünket minősít "ifjúkommunista, rohamosztagos tahónak" - olvasható a közleményben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?