Valter
16 °C
31 °C

Havas Szonja kapja Csehák Judit mandátumát

MTI
2003.09.27. 14:12
Havas Szonja foglalhatja el Csehák Judit országgyűlési képviselői helyét az MSZP országos választmányának szombati döntése nyomán - mondta el Jánosi György, választmányi elnök az MTI-nek szombaton.

Csehák Judit, volt egészségügyi miniszter szeptember 3-án jelentette be, hogy lemond miniszteri posztjáról, egyben az MSZP országos listája alapján betöltött képviselőségéről is.

Jánosi György korábbi tájékoztatása szerint a szocialista párt alapszabálya értelmében a volt egészségügyi miniszter mandátumának sorsáról az elnökség előterjesztésére a választmány dönt.

Mesterházy Attila, az elnökség egyik jelöltje az MTI-nek szombaton elmondta: lemondott jelöltségéről, mivel szerinte szociálpolitikával és egészségüggyel foglalkozó politikusé volt a mandátum, távozásával a terület "gyengülhet", ezért hasonló szakpolitikusnak kell betöltenie a helyet.

Közölte: Havas Szonja kétfordulós választás keretében jutott a mandátumhoz, az első forduló során ugyanis nem kapta meg a szükséges 50 százalék plusz egy szavazatot. Az elnökség jelöltje volt még Vadász János.