Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Havas Szonja kapja Csehák Judit mandátumát

MTI
2003.09.27. 14:12
Havas Szonja foglalhatja el Csehák Judit országgyűlési képviselői helyét az MSZP országos választmányának szombati döntése nyomán - mondta el Jánosi György, választmányi elnök az MTI-nek szombaton.

Csehák Judit, volt egészségügyi miniszter szeptember 3-án jelentette be, hogy lemond miniszteri posztjáról, egyben az MSZP országos listája alapján betöltött képviselőségéről is.

Jánosi György korábbi tájékoztatása szerint a szocialista párt alapszabálya értelmében a volt egészségügyi miniszter mandátumának sorsáról az elnökség előterjesztésére a választmány dönt.

Mesterházy Attila, az elnökség egyik jelöltje az MTI-nek szombaton elmondta: lemondott jelöltségéről, mivel szerinte szociálpolitikával és egészségüggyel foglalkozó politikusé volt a mandátum, távozásával a terület "gyengülhet", ezért hasonló szakpolitikusnak kell betöltenie a helyet.

Közölte: Havas Szonja kétfordulós választás keretében jutott a mandátumhoz, az első forduló során ugyanis nem kapta meg a szükséges 50 százalék plusz egy szavazatot. Az elnökség jelöltje volt még Vadász János.