Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán Viktor újra a benesi-dekrétumokról

MTI
2003.09.27. 14:29
Ha jól gondoljuk, hogy az Európai Uniót nem a globalizáció, hanem a keresztényi szeretet tartja össze, akkor a jövő egyesült Európájában nem lehet helyük olyan jogszabályoknak, mint amilyenek a benesi-dekrétumok - mondta Orbán Viktor szombaton a Baranya megyei Palotabozsokon.

A volt miniszterelnök erről a település új református templomának felszentelése alkalmából beszélt, megemlékezve az 1947-es kitelepítésekről, amelyek kapcsán érkeztek a faluba azok a családok, amelyek tagjai és leszármazottai ma a helyi református közösséget erősítik.

Az új templomot Szabó István, a református egyház dunamelléki egyházkerületének püspöke szentelte fel, aki példás összefogásnak nevezte, hogy a beruházást 15 millió forintból két év alatt sikerült megvalósítani.