Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Visszavonták a támogatást a Somogyi Cigányságért Kht.-tól

MTI
2003.09.30. 20:35
Visszavonta a Somogy Megyei Területfejlesztési Tanács a babócsai székhelyű Somogyi Cigányságért Kht. 28 millió forintos támogatását, miután az ellenőrzések során több esetben felmerült a visszaélés gyanúja - közölte Fazekas István monitoring szakértő az MTI-vel kedden.

Elmondta: a Somogy Megyei Területfejlesztési Tanács keddi ülésén döntött annak a támogatásnak a visszavonásáról, amit a közhasznú társaság fatelep létesítésére és vályogtégla-gyártó eszközök beszerzésére kapott, ám a pénz felhasználásában számos kivetnivalót talált a vizsgálat. Az előzményekről kifejtette: a Somogyi Cigányságért Kht. 2000-ben kapott 28 millió forintot a területfejlesztési célelőirányzatból, s vállalta, hogy 50 dolgozót tartósan foglalkoztat.

Az ellenőrzések azóta rávilágítottak, hogy a foglalkoztatottak száma csupán harmada a vállalt 50-nek, a gépeket nem üzemeltetik, miután az ipari áramot nem vezették be a telephelyükre, néhány gépet pedig nem is vásároltak meg - fűzte hozzá Fazekas István.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?