Fővárosi cég látja el a debreceni orvosi ügyeletet?

MTI
2003.10.10. 16:23
Három pályázó közül a budapesti Főnix S.O.S. Egészségügyi Szolgáltató Részvénytársaság nyerte a debreceni orvosi ügyelet ellátására kiírt közbeszerzési pályázatot - közölte a Városi Egészségügyi Szolgálat igazgatója pénteken, Debrecenben.

A másik két pályázó - a hajdú-bihari mentőszolgálat és a debreceni Kenézy Gyula Kórház - beadványa formai, alaki okokból érvénytelen volt - mondta sajtótájékoztatóján Ónodi-Szűcs Zoltán. Takács Zoltán, a nyertes rt. vezérigazgatója elmondta: Budapesten komoly referenciákkal rendelkeznek; közel a fél főváros központi háziorvosi ügyeletét a társaságuk látja el.

"Debrecenben november 1-jétől kezdik meg a szolgáltatást" - mondta. Hozzátette: új helyen, a Lehel utca 22. szám alatti rendelőben működik majd a felnőtt orvosi ügyelet munkanapokon 16, munkaszüneti napokon pedig 24 órában. A debreceni felnőttorvosi ügyeletet 12 esztendőn át ellátó mentőszolgálat vezetője, Szép Imre főorvos közölte: tanulmányozzák a döntést, s azt követően döntenek az esetleges jogi lépésekről.

G. Kiss Gyula, a Kenézy kórház megbízott főigazgatója az MTI-t arról tájékoztatta, hogy irodájuk, amely az ügyeleti pályázatot is készítette, már több száz sikeres közbeszerzési eljárásra készített dokumentumot. A főigazgató - elmondása szerint - független szakértőkkel vizsgáltatja meg, hogy valóban történt-e alaki hiba a pályázatukban, s amennyiben az nem igazolható, akkor megteszi a jogi lépéseket a döntés ellen. G. Kiss Gyula közölte: pályázatukban teljes 24 órás ügyeleti szolgálatot vállaltak a hét minden napjára, s a kórházi háttérre alapozva tettek komoly ajánlatot.