A Bem-szobornál kifütyülték Keller Lászlót

MTI
2003.10.22. 22:36
Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a budapesti Bem-szobornál rendezett ünnepségen egy határon túli egyetemista diákvezető méltatta szerda este a fiatalok szerepvállalását a 47 évvel ezelőtti eseményekben.

A Bem-szobornál koszorút helyezett el Pálinkás József, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség kulturális tagozatának elnöke, Szőke László, a Magyar Demokrata Fórum alelnöke, a Magyar Szocialista Párt nevében Keller László, közpénzügyi államtitkár, valamint az SZDSZ képviseletében Kovács Kálmán, informatikai és hírközlési miniszter.

A téren többen hangosan füttyültek, mialatt a két kormánypárti politikus elhelyezte a koszorút.

Az ünnepséget, a hagyományoknak megfelelően, a Rákóczi Szövetség és a Műegyetem 1956 Alapítvány szervezte.

A megemlékezés a Kossuth téren folytatódott, ahol a Parlament előtt álló fekete gránit obeliszkben határon túli magyar fiatalok meggyújtották a forradalom lángját. A Kossuth téren ezután a Republic Együttes és Bródy János koncertje várta az ünneplő fiatalokat.

Megnyílt a nagyközönség előtt az '56 képközelben című fotóinstalláció is: a kinagyított archív fotók - köztük az 1956-os Time magazin címlapjára is felkerült, egy géppisztolyos forradalmárt ábrázoló világhírű fotó - a forradalom 13 napját idézik.