Söjtör: A Fidesz nem érti, hogy Gál J. Zoltán miért hazudott

OS
2003.11.07. 15:45
A Fidesz Kovács László kijelentésére, miszerint szégyelli magát a kormány söjtöri ebéd miatt, a következő közleményt adta ki:
"A kormány hiába mossa kezeit... A köztársaság polgárai megértik, hogy a söjtöri dőzsölés után a szocialista kormány miért is mossa kezeit.

Azt azonban már nehéz megérteniük, hogy Gál J. Zoltán miért tagadta le és miért hamisította meg többször a nagy nyilvánosság előtt a Söjtörön történteket. Miként nem értik azt sem, hogy Kovács László miért nem a kormányszóvivő többszöri, valótlan állításaiért kért bocsánatot.

Nehéz szó nélkül elmenni amellett is, hogy mi szükség volt Kovács László legújabb képmutató akciójára. A Mágnáskertből rendelt ebéd jóízű elfogyasztása után ugyanis erkölcsileg is szegénységi bizonyítványt állít ki magáról, aki azt mondja, hogy a kormány - amelynek egyes tagjai néhány év alatt százmilliókat ügyeskedtek össze - az elköltött fejedelmi lakoma helyett egy pár virslivel is beérte volna.

A képmutató bocsánatkérés helyett egyszerűbb, őszintébb és becsületesebb beismerő vallomás lett volna, hogyha a nyugdíjasokat félrevezetni kívánó szórólapokra a söjtöri ebéd menüjét és a hozzá tartozó milliós számlát nyomtatták volna ki a szegénységpárti szocialisták" - fejezi be közleményét a Fidesz frakcióelnöksége.