Primitív-ügy: Medgyessy és Lomnici között nincs vita

MTI
2003.11.18. 18:40
Garantálni kell az emberek egyenlőségét a bíróságok előtt; a törvényeknek és a bíróságoknak az embereket kell szolgálniuk - közölte a miniszterelnök újságírókkal kedden, miután hivatalában fogadta az ombudsmanokat és az igazságügy-minisztert.

"Nincs egyszerűbb és bonyolult személyiség ebből a szempontból, nincs származás alapján történő megkülönböztetés" - hangsúlyozta a kormányfő. Szavai szerint csupán egy dolog van: az emberek egyenlők a bíróságok előtt. "Ezt kell tudni biztosítani, ehhez szükséges az a fajta bírói gyakorlat, amelyet mi mindannyian fontosnak tartunk" - tette hozzá Medgyessy Péter. "Ha szükséges a törvények módosítása, akkor erre készek vagyunk" - jegyezte meg a miniszterelnök, hozzátéve: napirenden van néhány jogszabály módosítása.

Medgyessy Péter elmondta: a beszélgetés arról győzte meg, hogy közte és a Legfelsőbb Bíróság elnöke között nincs vita alapvető kérdésekben. A kormányfő fontosnak nevezte, hogy a mostanihoz hasonló párbeszédek az ombudsmanok, a bíróságok, a kormány és különböző hatalmi ágak között folyamatos legyen.