Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Az MSZP obstrukcióval vádolja a Fideszt

MTI
2003.11.18. 21:14
Obstrukciós magatartással vádolja Göndör István szocialista képviselő a Fideszt annak kapcsán, hogy a parlament reggeli munkakezdése óta ugyanazt a törvényjavaslatot, a sztrádaépítésről szóló előterjesztést tárgyalja. Hozzátette: teljesen értelmetlen vita folyik reggel óta. Mint mondta, kampánybeszédek zajlanak.

A kormánypárti képviselő szerint házszabályszerűen a vitát úgy lehetne megakadályozni, ha valaki ügyrendi javaslatot tenne a vita lezárására. Ennek megszavazásához azonban határozatképességre lenne szükség, de ez jelenleg nem biztosított.

Halász János visszautasítja azt a feltételezést, hogy a Fidesz képviselői obstruálnának a parlamentben a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztéséről szóló törvényjavaslat általános vitájában.

A Fidesz-frakció szóvivője kedden hangsúlyozta, hogy a téma fontos a gazdaság fejlődése szempontjából, és az ország egészét érinti. Leszögezte, hogy a Fidesz képviselőinek jelentős hányada egyéni képviselőként került a törvényhozásba, így fontos számukra térségük fejlődése.