Gyurcsány szerint több pénz jut a gyerekekre

MTI
2003.11.20. 17:24
A 2004-es költségvetés tervei szerint a Medgyessy-kormány tíz százalékkal, több mint százmilliárd forinttal növeli a gyermek célú kiadásokat jövőre - mondta Gyurcsány Ferenc csütörtökön Nyíregyházán. "A büdzsé közel egyötödét - 1146 milliárd forintot - költi majd a kabinet a gyermekeket érintő programokra" - hangsúlyozta a gyermek, ifjúsági és sportminiszter egy sajtótájékoztatón.

A tárca vezetője hozzátette: ez az összeg 103 milliárd forinttal több a tavalyinál, amikor 1049 milliárd forintot fordított a központi költségvetés a legfiatalabb korosztályt érintő kiadásokra. Gyurcsány Ferenc a tervezett intézkedések közül kiemelte a rendszeres gyermekvédelmi támogatás emelését, az ingyenes tankönyvellátás és a támogatott iskolai étkeztetés kiterjesztését, valamint a vissza nem térintendő lakásépítési szociálpolitikai kedvezmény újbóli növelését.

A miniszter tájékoztatása szerint azok a családok, amelyeknél az egy főre eső jövedelem nem éri el a nyugdíjminimum 21.800 forintos összegét, 11 százalékkal nagyobb, 4.600 forint helyett, 5.100 forint, rendszeres havi gyermekvédelmi támogatásban részesülnek majd