Feloszlatta magát Kaba önkormányzati testülete

MTI
2003.11.20. 18:53
Feloszlatta magát csütörtöki ülésén Hajdú-Bihar megye legfiatalabb városa, Kaba önkormányzati képviselő-testülete - tájékoztatta a város szocialista polgármestere telefonon az MTI-t. A feloszlatást a képviselők kezdeményezték, a 14 tagú testületből 12-en voltak jelen, s egy ellenszavazat, illetve egy tartózkodás mellett tízen mondtak igent a feloszlatásra - mondta el Szűcs Béla. A 14 tagú testületben két fideszes, egy MIÉP-es képviselő dolgozik, a többiek függetlenként jutottak be a helyhatóságba.

Vasas Lászlóné, a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat főjegyzője az MTI érdeklődésére közölte: az időközi választást harminc napon belül ki kell írni, 75 napon belül pedig meg kell tartani.

A polgármester és a képviselők folyamatos konfliktusa miatt oszlatta fel magát csütörtöki ülésén Kaba önkormányzati képviselő-testülete - közölte az MTI-vel telefonon Gere Attila fideszes képviselő, aki tíz képviselőtársa nevében terjesztette elő a feloszlatásra vonatkozó határozatot. A 14 tagú testületből 12-en voltak jelen, s egy ellenszavazat, illetve egy tartózkodás mellett tízen mondtak igent a feloszlatásra - mondta el Szűcs Béla szocialista polgármester az MTI-nek.