Mádl a karácsonyról beszélt a hajléktalanoknak

MTI
2003.12.24. 20:16
A közös ünneplést, az öröm megosztását másokkal és a megváltó eljövetelére való emlékezést nevezte a karácsony legfontosabb üzenetének Mádl Ferenc a hajléktalanok számára szervezett karácsonyi ünnepségen, szerdán Budapesten.

"A karácsony lényege, hogy ha átmenetileg is, de létrehozzunk közösségeket, ahol együtt örülhetünk, és egy kicsit elgondolkozunk azon, hogyan segíthetnénk magunkon, hogy ne legyünk egyedül" - mondta a köztársasági elnök. <> Hangsúlyozta, nemcsak az ünnepek alkalmával kell mások társaságát keresni, hanem a hétköznapokon is. "Minden közösségnek azt az örömöt kívánom, amelyet tagjai egymásnak adhatnak" - fűzte hozzá.

Mádl Ferenc szerint a Fűtött utca elnevezésű menhelyen tartott ünnepség egyszerűségében emlékeztet arra a helyre, ahová Jézus született. A kereszténység legnagyobb alakja, akire karácsonykor emlékezünk, azért jött, hogy szebbé tegye az emberek életét" - zárta beszédét az államfő.

Az Oltalom Karitatív Egyesület által szervezett ünnepségen református és evangélikus szertartás keretében emlékeztek meg a karácsonyról. A közös imádságot és éneklést követően több mint kétszáz hajléktalan kapott meleg ételt és az államfő ajándékaként bejglit.

Az egyesület jóvoltából szenteste mintegy négyszáz hajléktalan jut fűtött éjszakai szálláshoz.