Céges tapasztalatokat várnak el az új tévéelnöktől

MTI
2004.01.08. 17:26
A korábbiaktól részletesebb kiírást tesz közzé a Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány kuratóriuma a tévéelnöki posztra; a pályázati kiírás részleteit, feltételeit a kuratórium csütörtöki ülésén véglegesítette - mondta el a testület elnöke, Czeglédi László az MTI-nek.

A pályázónak ismertetni kell gazdasági jellegű elképzeléseit is arra vonatkozóan, miként tudná egyensúlyba hozni a tévé gazdálkodását, milyen üzleti javaslatai vannak, milyen elképzelései vannak a kereskedelmi tevékenység fejlesztésére, az archívum kezelésére, milyen - a jelenlegi helyzetre építhető - jövőt szán a közszolgálati tévének, beleértve az új székház felépítését, és a közeljövőben várható technológiai váltást is - sorolta a feltételeket Czeglédi.

Czeglédi László szavai szerint az MTV elnöki posztjára vállalat-, cégvezetési- és válságkezelési tapasztalatokkal, televíziós ismeretekkel rendelkező személyt keresnek.

Az MTV Rt. korábbi elnöke Ragáts Imre január 1-jei hatállyal távozott posztjáról; lemondását egészségi okokra hivatkozva december 17-én adta be, amelyet az MTV Közalapítvány kuratóriuma december 18-ai ülésén egyhangúlag elfogadott.

A kuratórium a megüresedett poszt feladatainak ellátására ügyvezetőként Pinke Györgyöt, az MTV gazdasági folyamatokat felügyelő alelnökét jelölte ki, ez év január 5-én.