A PSZÁF-ot szeretné vizsgáltatni az MSZP

MTI
2004.01.08. 17:56
Parlamenti vizsgálatot javasol az MSZP a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél (PSZÁF) történt események feltárására - közölte Katona Béla frakcióvezető-helyettes az MTI-vel csütörtökön.

Elmondása szerint azt javasolják a parlament költségvetési bizottsága ellenőrzési albizottságának, hogy vizsgálja meg a PSZÁF-nál történt eseményeket, különös tekintettel a felügyelet egyik volt főosztályvezetőjének nemrégiben tett nyilatkozataira.

A PSZÁF egyik volt ellenőre, főosztályvezetője december végén több nyilatkozatában arról beszélt, hogy többször utasították olyan munkára, ellenőrzésre, személyi intézkedésre, amely mögött személyes, illetve politikai érdekeket sejtett.

A szocialista frakció a nyilatkozat megjelenésekor felvetette: haladéktalanul tisztázni kell, "van-e alapja a felmerült gyanúnak, hogy a PSZÁF egyes vezetői közpénzen olykor pártérdekeket szolgáltak".

Szász Károly PSZÁF-elnök akkor azt mondta: "Sajnálom, hogy egy sértett ember valótlanságokra épülő, alaptalan rágalmaira (...) felfokozott politikai nyilatkozatok születnek."