Helyreigazítást követel Persányi Illéstől és a Magyar Nemzettől

OS
2004.01.09. 19:41
Sajtó-helyreigazítást követel Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter Illés Zoltán parlamenti képviselőtől és a Magyar Nemzettől.

A KVM közleménye szerint "a lap pénteki számában ugyanis fényképes hírt közölt a fideszes honatya látványos akciójáról, amelynek keretében Illés Zoltán a sajtó jelenlétében megtalálta azokat a kerékpárokat, amelyekkel állítólag Persányi Miklós - Csillag István miniszterrel és Horn Gábor államtitkárral együtt - a szeptemberi mobilitási héten érkezett a Parlamentbe. A biciklik a képviselő szerint azóta is ott rozsdásodtak az Országház udvarán.

Aki azonban fellapozza a szeptemberi eseményről készült fényképes sajtóbeszámolókat, és összeveti a most fellelt biciklikről készült képpel, jól láthatja, hogy az "Illés-féle" biciklik női kerékpárok, a miniszter és társai pedig férfi kerékpárral utaztak.

A képviselő úr tehát nyilvánvalóan nem az igazi kerékpárokat mutatta fel a fotósoknak, miközben Persányi minisztert és útitársait nevezte képmutatónak." Persányi Miklós elvárja, hogy ezért nyilvánosan kérjen elnézést a képviselő és a kerékpáros mutatványnak készséggel helyt adó napilap.