Gyula
8 °C
21 °C

Lendvai helyreigazítást kér a Reuterstől

MTI
2004.01.09. 22:04
Lendvai Ildikó helyreigazítást kér a Reuterstől egy pénteken megjelent interjú miatt, amelynek tartalma - szavai szerint - félrevezető. "A Reuters által megfogalmazott lead félrevezető, és nem tükrözi sem a véleményemet, sem azt, amit a tudósítónak elmondtam" - hangsúlyozta az MSZP parlamenti frakciójának vezetője.

Az interjú bevezetőjében az szerepel, hogy a frakcióvezető szerint a 2006-os választási siker fontosabb, mint a 2008. évi euróövezeti tagság. Lendvai Ildikó elmondta: a tudósító arra kérte, hogy rangsorolja három esemény - az euró 2008-as magyarországi bevezetése, a 2004-es uniós parlamenti választások és a 2006-os parlamenti választások - fontosságát, a szocialista párt és az ország szempontjából.

"A három esemény közül arról tájékoztattam, hogy a 2008-as euróbevezetést azért nem tudom értékelni és az első helyre sorolni, mert éppen most vizsgáljuk, hogy a nagyobb kiinduló bázis, a nagyobb hiányszám miatt tartható-e az elvárt csökkentés, vagyis az euró 2008-as bevezetése" - mondta Lendvai Ildikó.

"A másik két rangsorba állítandó esemény közül pedig a 2006-os szocialista párti győzelmet tartom fontosabbnak, nem egyszerűen a párt szempontjából, (...) de az ország szempontjából is, hiszen úgy vélem, hogy a most megindított gazdaságpolitika az ország javát jobban szolgálja, ha 2006 után is folytatódhat" - idézte fel a politikus az újságíró kérdésére adott válaszát.