Gergényi: Fedelet a fiatal rendőrök feje fölé!

MTI
2004.01.14. 16:33
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) állományát úgy lehet megtartani, ha letelepítjük őket - közölte a testület vezetője szerdán, Budapesten.

"Ahol fedelet adnak a rendőr feje fölé, oda megy szolgálni, ezt tudni kell" - mondta Gergényi Péter dandártábornok a fővárosi közgyűlés városrendészeti bizottságának kihelyezett ülésén.

Gergényi Péter a városrendészeti bizottság szerdai ülésén elmondta: a 8700 fős állományból 500-an élnek munkásszálláson, a bérleti díj mintegy 200 millió forint. Úgy vélte, a megoldás az lenne, ha a kor követelményeinek megfelelő munkásszállót építenének Budapesten.

"Valahogy le kell telepíteni a rendőröket, első etapban egy alapfedelet kell a fiatal rendőrök feje fölé tenni, második lépésben a lakáshoz jutásukat kell segíteni" - jelentette ki. Szavai szerint a megoldás a másfél szobás bérlakások építése lenne, "amire már lehet nősülni". Danielisz Béla, a fővárosi közgyűlés városrendészeti bizottságának elnöke a főkapitány beszámolója után elmondta: támogatják Gergényi Péter elképzeléseit.