Orbán Viktor pert nyert a Magyar Hírlappal szemben

MTI
2004.01.29. 20:06
A Fővárosi Bíróság csütörtökön első fokon elmarasztalta Bozóki András, valamint a Magyar Hírlap Könyv- és lapkiadó Rt. alperest az Orbán Viktor felperes által kezdeményezett perben - tájékoztatta a Fidesz sajtóosztálya az MTI-t. A közlemény szerint a bíróság megállapította: az alperesek megsértették a Fidesz-pártelnök személyiségi jogait, amikor a Magyar Hírlap tavaly szeptember 5-i számában olyan hamis látszatot keltettek, hogy az úgynevezett Tiszti Kaszinó eladásának felhasználását a politikus személyes meggazdagodására használta volna fel.

A Fidesz tájékoztatása szerint "a bíróság az alperest eltiltotta a további jogsértésektől, valamint kötelezte az alpereseket, hogy az ítélet jogerőre emelkedését követően a Magyar Hírlapban tegyék közzé a jogerős ítélet rendelkező részének jogsértést megállapító részét, valamint fejezzék ki a jogsértés miatti sajnálkozásukat is".

Az ellenzéki párt kommünikéje végül kitér arra: a bíróság egyetemlegesen kötelezte az alpereseket, hogy fizessenek meg 500 ezer forint nem vagyoni kártérítést is a felperes részére, annak 2003. szeptember 5-től számított kamataival együtt. A Magyar Hírlap ügyeletes lapszerkesztője, Farkas György elmondta: a végzés kézhez kapása után döntenek arról, fellebbeznek-e a Fővárosi Bíróság ítélete ellen.