Az MDF nem ért egyet az SZDSZ drogpolitikájával

MTI
2004.02.02. 16:29
A Magyar Demokrata Fórum (MDF) és az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) sajnálatosnak tartja, hogy az SZDSZ nyíltan a drogfogyasztás liberalizációjának a népszerűsítésére tesz kísérletet, és kampányelemként használja ezt az európai uniós parlamenti választásokhoz.

Az MDF és az IDF érdekes összefüggést és nyílt együttműködést sejt a marihuána legális fogyasztásáért küzdő Kendermag Egyesület szombati bálja és az SZDSZ vasárnapi sajtótájékoztatóján elhangzottak között - közölték hétfői budapesti sajtótájékoztatójukon az MDF és az IDF politikusai.

Az SZDSZ álláspontját Fodor Gábor parlamenti képviselő, ügyvivő vasárnap abban foglalta össze: büntetés helyett felvilágosítással, megelőzéssel kell a kábítószer-fogyasztás ellen fellépni. "Dekriminalizálni kell a fogyasztást, mert a fogyasztó nem bűnöző. Büntetni csak a terjesztőket kell" - ismertette Fodor Gábor a drogpolitika kérdésére adott liberális választ.

Almássy Kornél, az MDF elnökségének tagja a hétfői sajtótájékoztatón kijelentette: a konzervatív válasz szerint a terjesztőket a lehető legszigorúbban kell büntetni, a fogyasztókat pedig az "elterelés útjára kell téríteni".