Ágnes
-1 °C
2 °C

Élő adásban sajtótájékoztat a Tilos

MTI
2004.02.11. 16:12
Élő adásban tart sajtótájékoztatót csütörtökön a médiumot érintő kérdésekről a Tilos Rádió - tájékoztatta az adó közleményben az MTI-t. A formabontó eseményen csütörtökön reggel 9.30 és 11 óra között a 215-3773-as telefonszámon tehetik fel kérdéseiket a sajtó képviselői és az érdeklődők - közölte az adását az FM 90,3 MHz-es frekvencián sugárzó rádió szerdán.

"A Tilos Rádió hétfő esti közgyűlésén a szinte teljes létszámban megjelent tagság elemezte az elmúlt időszak történéseit, és meghatározta azokat lépéseket, amelyekkel elérhető az a cél, hogy a Tilos Rádió évtizedes történetéhez méltón, az esetleges jogsértéseket kiküszöbölve, de értékeit fel nem adva folytathassa tevékenységét" - olvasható a közleményben.

"Az elkövetkező egy hónapban a Tilos kollektívája politikai és erkölcsi nyomásoktól függetlenül, higgadtan és józanul kívánja kidolgozni új alapszabályát, működési modelljét és műsorstruktúráját. Minden ellenkező nyomás ellenére továbbra is távol kívánja tartani magát a politikától és reméli, hogy a politika is távol kívánja tartani magát tőle" - tartalmazza a Tilos Rádió közleménye.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) január 21-én harminc napra felfüggesztette a Tilos Rádió műsorszolgáltatási jogosultságát, mert az egyik, Barangó néven ismertté vált műsorvezető karácsonykor azt mondta: "kiirtanám az összes keresztényt". A Tilos Rádióval kapcsolatos újabb panasszal a múlt héten fordult a médiahatósághoz a Fidesz egy, a médium adásában felolvasott, Orbán Viktort becsmérlő sms-üzenet miatt. Az ORTT csütörtökön foglalkozhat több, a Tilos Rádióval kapcsolatos témával - értesült szerdán a médiahatóság egyik, név nélkül nyilatkozó tagjától az MTI.