Ágnes
-1 °C
2 °C

Az oktatási tárca tanulmányi kirándulást szervez Auschwitzba

MTI
2004.02.12. 06:02
A holokauszt áldozatainak iskolai emléknapján április 15-én, a koncentrációs táborok felszabadításának 59. évfordulóján az Oktatási Minisztérium tanulmányi kirándulást szervez Auschwitzba - tartalmazza a tárca honlapján közzétett felhívás.

Az öt napos látogatáson részt vevőket az Oktatási Minisztérium és a Történelemtanárok Egylete pályázati úton választja ki, jelentkezni február 20-ig lehet. A kirándulásra pályázhatnak a 2004-ben legalább 17. életévüket betöltő, magyar állampolgárságú középiskolai tanulók, továbbá általános és középiskolai tanárok. A jelentkezéshez mellékelni kell legfeljebb három oldalas leírást arról, hogy a diák eddigi élete, tanulmányai, családjának múltja, története során miként találkozott a II. világháború eseményeivel, összefüggéseivel; mi keltette fel érdeklődését az egyének, családok, tömegek áldozattá válása, az erről szóló a személyes emlékek iránt.

A pedagógusok esetében legfeljebb két oldalas leírást várnak arról, hogy tanári munkája során milyen formában kerül szóba Magyarország részvétele a II. világháborúban. A leírásban kíváncsiak arra, hogy milyen kulcskérdések merültek fel a diákok részéről, és milyen - tanórai és tanórán kívüli - tantárgy-pedagógiai megoldásokat alkalmaztak a tanárok az anyag megismertetésére, különösen az egyéni sorsokat, személyes emlékeket illeti. A tanulmányi kirándulás költségét az Oktatási Minisztérium fedezi.