Leszavazták Polt Péter interpellációs válaszát

MTI
2004.02.16. 17:55
Az Országgyűlés többsége hétfőn leszavazta Polt Péter válaszát, amelyet a legfőbb ügyész Gusztos Péter (SZDSZ) interpellációjára adott az úgynevezett cégfantomizálási ügyben.

A szabad demokrata képviselő arra várt választ: hogyan lehetséges az, hogy amikor az ügy koronatanúja maga áll a nyilvánosság elé, részletesen beszámolva az érintett cégek törvénytelen eltüntetésének menetéről, az ügyészség nem rendeli el a nyomozás folytatását.

Polt Péter válaszában azt mondta: a korábbiakhoz képest a szabad demokrata képviselő által hivatkozott sajtónyilatkozat semmilyen érdemi új adattal nem szolgált. Közlése szerint a nyomozás megszüntetésének indoka az volt, hogy a cselekmények jelentős része már a feljelentés időpontjában elévült, más része pedig tényállási elem hiányában nem valósított meg bűncselekményt.

Hozzátette: a nyilatkozó ugyanis arról beszélt, hogy hat külföldi állampolgár útlevelének másolatát adta át egy másik személynek, a nyomozás azonban bizonyította, az ügyletben eredeti útlevelet használtak. Így megalapozott ügyészségi indítvány feltételei a nyomozás újrakezdéséről nem álltak fenn - tette hozzá Polt Péter.