Kifizetik a ruhapénzt a rendőröknek

MTI
2004.02.16. 17:59
Lamperth Mónika belügyminiszter hétfőn levélben rendelkezett arról, hogy kezdődjék meg a 2001-2002. évi elmaradt ruházati utánpótlási illetmények, azaz ruhapénzek kifizetése a rendőrség, a határőrség és a katasztrófavédelem egyenruhás dolgozóinak.

"Az intézkedésre azért volt szükség, mert 2001-ben az előző kormány belügyi vezetése a dolgozóknak járó ruhapénzt nem fizette ki maradéktalanul. Az Orbán-kormány idején hozott hanyag, belügyi rendelkezés, amit később a bíróság jogellenesnek ítélt, tette szükségessé azt, hogy a tárca most utólag rendezze a tartozást" - mutat rá a közlemény.

"Az érintett mintegy 25 ezer rendvédelmi dolgozó személyenként, a kamatokkal együtt, átlag mintegy 70 ezer forintot kap, melynek számfejtése, majd ezt követően folyószámlára utalása napokon belül megkezdődik és a tervek szerint a hónap végéig lezajlik" - tartalmazza a dokumentum.

A tájékoztatás szerint az összesen mintegy 1 milliárd 700 millió forint kifizetése érdekében a minisztérium szervei saját költségvetésükön belül átcsoportosítják a szükséges összeget.