Elmaradt a polgári körök demonstrációja

MTI
2004.02.22. 12:03
Elmaradt a polgári köröknek a demonstráló gazdák melletti szolidaritási akciója, amelyet vasárnap délelőttre a budapesti Felvonulás térre hirdettek meg.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a rendezvényen mintegy 20 újságíró, köztük hat televíziós társaság jelent meg, ám a szervező polgári körök részéről senki.

Hende Csaba MDF-es országgyűlési képviselő, a polgári körök koordinátora az MTI-nek elmondta, hogy volt ilyen helyi kezdeményezés - amelynek meghívóját email-ben terjesztették -, ám azt maga a szervező polgári kör lemondta.

A politikus kiemelte, hogy a Demokrácia Központ és személy szerint ő sem támogatta a szolidaritást kifejező összejövetelt, mivel a tiltakozó gazdák külön kérték a politikai pártokat és szervezeteket, hogy tartsák távol magukat a szakmai alapon szervezett demonstrációtól.

Hende Csaba megjegyezte: a mintegy 11 ezer polgári kör függetlenül működik, és olykor lehetetlen koordinálni kezdeményezéseiket.

Ugyanakkor sajnálatosnak nevezte, hogy bár az akciót szervező polgári kör kezdeményezése eljutott a szerkesztőségekhez, ám a rendezvény elmaradásáról szóló közlemény már nem.