'Katonai jellegű árut' akartak Magyarországra hozni

MTI
2004.02.26. 13:40
A határőrök, illetve a Vám-és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának munkatársai négy török kamiont tartóztattak fel csütörtökön, mert a szállítmány nem rendelkezett megfelelő papírokkal. Mint kiderült "katonai jellegű árut" találtak a kamionok rakterében.

"Jelenleg négy kamion várakozik Nagylakon, amelyek katonai jellegű árut szállítanak (...) nincsenek megfelelő katonai dokumentumok, NATO-dokumentumok a szállítmányhoz" - mondta el Sipos Jenő az MTI-nek. "A kamionok Törökországból indultak és valamelyik nyugat-európai támaszpontra tartanak" - adott tájékoztatást a VPOP szóvivője. Hozzátette: a Honvédelmi Minisztériumtól kértek katonai szakértőket, akik megállapítják, hogy pontosan mit szállítanak a kamionok.

"A szakértők útban vannak a helyszínre, a belső áruvizsgálat, illetve a fellelhető okmányok döntik el, hogy beengedjük-e az országba a kamionokat" - közölte a szóvivő. Sipos Jenő a szakértői vizsgálat befejezéséig nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, hogy fegyverek, esetleg robbanóeszközök találhatók-e a szállítmányban.