Bolcsik áll a nyomozóiroda élére

Index, MTI
2004.02.26. 15:11
Bolcsik Zoltán dandártábornok, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának igazgatója vezetheti majd a Nemzeti Nyomozó Iroda néven létesítendő új nyomozószervet - jelenti a HavariaPress.

Lamperth Mónika csütörtök délután nevezte meg azokat a rendőri vezetőket, akik az újonnan alakítandó szervezeti egységet irányíthatják majd. Bolcsik egyik szakmai helyettese Petőfi Attila alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának vezetője, másik helyettese pedig Liszka Károly ezredes, az ORFK SZBEI helyettes bűnügyi vezetője lesz.

Az Országos Rendőr-főkapitányság vizsgálati és nyomozó feladatait ellátó egységek összevonásával létrejövő iroda alapvető feladata lesz a kiemelt súlyú gazdasági, pénzügyi, kábítószerrel, emberkereskedelemmel összefüggő, a szervezett bűnözés jegyeit magán viselő bűncselekmények felderítése és nyomozása - mondta korábban a belügyi tárca vezetője.

A majdani főosztályvezetők kilétét ugyanakkor továbbra is homály fedi, személyüket várhatóan pénteken hozzák nyilvánosságra az Országos Rendőr-főkapitányságon.