MDF: tüneti kezelés a gazdákkal kötött megállapodás

MTI
2004.02.27. 17:14
Az MDF szerint a gazdákkal kötött kormányzati megállapodás "részint tüneti kezelés", a sertés- és baromfiágazatban az alapvető problémák megmaradtak - közölte Medgyasszay László pénteken Debrecenben, sajtótájékoztatón.

A gazdák több mint egy hétig tartó demonstrációját követően szerdán, késő este született megállapodás a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter és a mezőgazdasági érdekképviseletek, valamint a gazdademonstráció képviselői között.

A megállapodás révén a gazdálkodók több milliárd forintos többletforráshoz jutnak, valamint olyan járulékos intézkedések lépnek életbe, amelyek a termelők gazdasági tevékenységének feltételeit tovább javítják.

Az MDF-es honatya a megállapodás létrejöttét úgy értékelte, hogy "a gazdák összefogásának eredményeként a kormány meghátrált és kénytelen volt engedményeket tenni".

Az MDF elismerését fejezi ki az egységesen fellépő demonstrálóknak, akikkel "a kormány nem tudta szembefordítani a közvéleményt" - összegezte a demonstráció tapasztalatait az ellenzéki politikus.