A Fidesz Kökény menesztésére kéri a kormányfőt

MTI
2004.03.05. 14:51
A Fidesz felkéri Medgyessy Péter miniszterelnököt, hogy mentse fel Kökény Mihályt az egészségügyi tárca éléről "a miniszter szándékosan betegellenes politikája miatt" - tudatta az ellenzéki frakció egészségügyi kabinetjének vezetője.

"A miniszter végleg elvesztette szavahihetőségét, amikor beismerte, hogy az év elején átlagosan 16 százalékkal emelkedtek a gyógyszerárak, hiszen néhány hónappal ezelőtt még maximum 8 százalékos gyógyszeráremelésről beszélt" - írja Selmeczi Gabriella.

"Az idei áremelés mértéke azért is megdöbbentő, mert ha a szocialisták nem rúgták volna fel a polgári kormány által kötött gyógyszermegállapodást a gyártókkal, az árak mindössze 4 százalékkal emelkedhetnének" - közli az ellenzéki politikus, hozzátéve: a miniszter "tevőlegesen részt vett a gyógyszerek árdrágításában, hiszen jogszabályban csökkentette több száz orvosság tb-támogatását", és számos készítmény ingyenességét is megszüntette.

Kökény Mihály egy péntek reggeli televíziós műsorban beszélt arról, hogy a gyógyszervásárlással kapcsolatos lakossági terhek 15-16 százalékkal nőttek az év első két hónapjában.