Civil szervezetek élelmiszeradománya szlovákiai romáknak

MTI
2004.03.05. 15:33
A magyarországi Roma Polgárjogi Alapítvány (RPA) és az Oltalom Karitatív Egyesület ezer élelmiszercsomagot oszt szét a szlovákiai Tőketerebesen, éhező romák között - mondta Bársony János, az RPA jogvédő irodájának igazgatója pénteken Budapesten. A szombati karitatív akcióval a szociális juttatások szlovákiai megkurtítása miatt éhező romákon kívánnak segíteni - hangzott el.

A csomagok egy-egy kilogramm cukrot, lisztet, rizst, valamint húskonzervet és étolajat fognak tartalmazni - mondta Bársony János, hozzátéve, hogy az alapélelmiszereket egymillió forint értékben Szlovákiában kívánják megvásárolni. Szólt arról: a két civil szervezet a szlovákiai éhezők megsegítésére számlát is nyitott, amelyre várják minden segítőkész ember pénzbeli adományát.

"Nagyon veszélyesnek érezzük, hogy az éhség problémáját etnicizálják, bűnbakot képeznek a romákból, akik a legkisebb tartalékkal rendelkeztek" - mondta Bársony János, hozzátéve, hogy "ez egy közügy, a szegénység gondja, nem etnikai ügy, nem cigányügy."