Ingatlancseréket javasol a kórházbezárás helyett a Fidesz-MKDSZ

MTI
2004.03.10. 16:52
A kórházak bezárása, illetve privatizációja helyett ingatlancserékkel rendezné Budapest egészségügyi ellátásának gondjait a fővárosi Fidesz-MKDSZ-frakció - mondta szerdán Kupper András.

A képviselőcsoport vezetője a tájékoztatón közölte, hogy a János kórházat kilencmilliárd forintos felújítása helyett el kellene cserélnie a fővárosnak a Semmelweis Orvostudományi Egyetemmel. Cserében az egyetem az összes Üllői úti klinikáját átadhatná a fővárosnak.

A fideszes politikus, aki egyúttal a fővárosi egészségügyi bizottság alelnöke azt mondta, hogy így a Szent János Kórház területén európai színvonalú campust lehetne kialakítani, s egyúttal pedig megszűnne az intézmény rivalizálása a szomszédban működő Kútvölgyi úti kórházzal.

Azt javasolta még, hogy Merényi, a Heim Pál, a László és az István kórház összevonásával egy új gyógyító központot lehetne létrehozni a Nagyvárad tér körzetében.

Kupper András tudatta, hogy javaslatukról a héten tájékoztatják a fővárosi önkormányzat és az orvosegyetem vezetését, valamint a kormányzatot.