Etikai vizsgálatot indít a MOK a hálapénzről nyilatkozó orvos ellen

MTI
2004.03.10. 20:53
A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöksége etikai vizsgálatot kezdeményez az ellen a budapesti kórházigazgató ellen, aki a Financial Times (FT) elemzésében nyilatkozott a hálapénz ügyében - közölte az MTI-vel szerdán a kamara elnöke.

Éger István elmondta, hogy a Magyar Orvosi Kamara szerda délutáni elnökségi ülésén úgy döntött, etikai vizsgálatot kezdeményez az ellen a budapesti kórházigazgató ellen, aki a Financial Times keddi számában többek közt azt nyilatkozta, hogy az egészségügyi ellátás színvonala már most sem egységes, és a magas beosztású orvosok "csak a saját zsebüket bélelő rendszert védelmezik".

A MOK elnöke "sajnálatosnak" nevezte, hogy a brit üzleti lap nem kereste meg a kamarát, ellenben megszólaltatott egy kórházigazgatót, aki "dehonesztálóan" nyilatkozott az egész orvosi karról.

Molnár Lajos, a budapesti Szent István Kórház főigazgatója, aki a Financial Times-nak nyilatkozott a hálapénz kérdéséről, az MTI megkeresésére elmondta: nem szokása újságcikkeket kommentálni, de véleményét - amit már más fórumokon is kifejtett - a hálapénz kérdéséről vállalja és fenntartja.