Márta, Flóra
20 °C
33 °C

A Nemzetbiztonsági Kabinet a madridi terrorról tárgyal kedden

MTI
2004.03.14. 18:07
A nemzetbiztonsági kabinet összehívását kezdeményezte a honvédelmi miniszter a Madridban történt terrorcselekmények kapcsán - értesült az MTI kormányzati forrásból vasárnap. Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főigazgató-helyettese, megerősítve az MTI értesülését, elmondta, hogy a miniszter keddre hívta össze a kabinet ülését.

Hangsúlyozta, hogy a titkosszolgálatok jelentése szerint közvetlen terrorveszély nem fenyegeti Magyarországot, azonban a Madridban történtek mindenképpen arra késztetik a kabinet vezetőjét, Juhász Ferencet, hogy a titkosszogálatokkal, illetve a rendőrséggel, a határőrséggel, a honvédséggel, valamint a katasztrófavédelemmel közösen áttekintsék a kialakult új helyzetet.

"Amennyiben szükséges, a kabinet meghozza azokat az intézkedéseket, amelyekkel meg lehet előzni bármilyen terrorcselekményt, vagy annak esélyét minimálisra lehet csökkenteni" -mondta Bocskai István. Március 11-én, csütörtökön több pokolgép robbant csaknem egy időben Madridban, a spanyol vasúttársaság vonalain. A terrorcselekmény következtében kétszázan meghaltak, több száz sérültet jelenleg is kórházban ápolnak.