Anna, Anikó, Panka
21 °C
34 °C

Áder: a kormány 'látványpolitizálást folytat'

MTI
2004.03.22. 20:26
A Medgyessy-kormány az emberek valós problémáinak megoldása helyett "látványpolitizálást folytat" - jelentette ki Áder János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője hétfőn Pincehelyen.

"Az első két év munkájának értékelése kapcsán (...) azt kell mondanunk, a kormányzat munkáját döntően reklámszempontok határozták meg" - mondta az ellenzéki politikus. A kormányfő közjogi felvetéseire utalva közölte: Medgyessy Péter egy hónappal ezelőtt tett javaslatai Magyarországot külföldön is nevetségessé tették. "Medgyessy Pétert az elmúlt két évben (...) csak füstbe ment tervek (...) és beváltatlan ígéretek sokasága jellemzi" - mondta Áder János.

A miniszterelnöknek az országgyűlési pártok közös európai parlamenti listájára vonatkozó javaslata "ellentétes az Európai Parlament demokratikus megválasztásának alapelvével, és az európai polgároknak azon jogával, hogy képviselőjüket közvetlen szavazás útján választhassák meg" - közölte Áder János az EP ezzel kapcsolatos állásfoglalására utalva. Mint hozzátette, ilyen elmarasztaló határozatra nem volt példa 1990 óta.