'A flóbert nem lőfegyver'

MTI
2004.03.25. 16:38
Az Országgyűlés Rendészeti Bizottsága csütörtöki budapesti ülésén egyhangúlag támogatta azt a módosító indítványt, hogy a flóbertfegyverekről szóló paragrafus kerüljön ki a lőfegyverekről beadott javaslatból. A törvényjavaslat vonatkozó része szerint szerint lőfegyvernek minősül a flóbert fegyver, amit azonosítási számmal kell ellátni. Ennek megszerzése után a tulajdonosnak öt napon belül kell engedélyt kérni a flóbert használatára.

A fideszes Dorkota Lajos újságíróknak azzal indokolta a döntést, hogy a flóbertfegyverek nem alkalmasak az élet kioltására. Mindemellett a lőfegyverekről és lőszerekről szóló törvény szigorú intézkedéseit támogatják - tette hozzá a politikus. A probléma általában nem azokkal a fegyverekkel van, amelyeket engedéllyel tartanak, a bűncselekmények többségét engedély nélkül tartott fegyverekkel követik el - mondta a fideszes képviselő.

Az ülésen Gál Zoltán közölte, hogy a testület következő ülésén meghallgatja a titkosszolgálatokat felügyelő államtitkárt, az országos rendőrfőkapitányt és a határőrség országos parancsnokát a madridi merénylet kapcsán a magyarországi biztonsági helyzetről.