Nem összeférhetetlen a VI. kerületi szocialista képviselő?

Index
2004.03.30. 17:08
Nincs szó összeférhetetlenségről Tatár Péter VI. kerületi szocialista képviselő esetében - cáfolta meg Fürst György alpolgármester az Info Rádiónak nyilatkozva Bundula Csaba fideszes önkormányzati képviselő állításait. Az ellenzéki politikus azt állította, hogy Tatár Péter összeférhetetlenség miatt le kell mondani mandátumáról, mivel háziorvosként közvetett módon szerződésben áll az önkormányzattal, amelyről jogerős bírósági döntés is született.

Fürst György szerint a bírói döntés nem állja meg a helyét, mert Tatár valóban szerződésben viszonyban állt az önkormányzattal, áttételesen egy cégen keresztül, ám a cégben betöltött tisztségéről azóta már lemondott, a két cég közötti kapcsolat pedig már megszűnt. Az ügyben felülvizsgálati kérelemmel fordulnak a bírósághoz, és - amint azt a jogszabály előírja - a képviselő testület is napirendre veszi a kérdést.

Bundula keddi napirend előtti felszólalásában beszélt Tatár összeférhetetlenségéről a képviselői testületben, ahol felvetette, ha Tatárnak le kell mondani, új választásokat kell kiírni a kerületben. Fürst az Info Rádiónak ezzel kapcsolatban elmondta, választást nem kell kiírni, de ha mégis, Tatár a 2002-eshez hasonló fölénnyel nyerné meg a választásokat, mivel akkor az összes ellenszavazat két és félszeresét szerezte meg.