Április 1-i petíciót állított össze az Új Generáció

MTI
2004.04.01. 13:08
Válassza a nép közvetlenül a tudományos akadémia tagjait, Európa engedje pályára lépni és gólokat lőni a magyar válogatottat a foci EB-n és a kormány tegyen meg mindent, hogy süssön a Nap - ismertette Csőzik László és Gusztos Péter, az SZDSZ - Új Generáció petíciójának főbb pontjait csütörtökön, április 1-jén Budapesten.

Ez nem egy olcsó április 1-jei tréfa, "az általunk összeállított petíció semmivel sem komolytalanabb, mint az a néhány ötletcsomag, amivel az elmúlt néhány hónapban a magyar választók találkozhattak" - mondta Gusztos Péter szabad demokrata országgyűlési képviselő, hozzátéve: gondolhatunk az egyik oldalon a közös listaállítás ötletére, a másik oldalon pedig az egyszerre 400 milliárd forintos kiadásnövekedés és adócsökkentés követelésére.

Mint mondta, aki aláírja az Új Generáció petícióját, az tiltakozik az "olcsó populista politika, a közélet szellemi színvonalának drámai süllyedése" ellen. A petíciót továbbítják a Fideszhez, hogy fontolja meg, mely pontjait venné fel saját nemzeti petíciójába.